Schelvis op de BBQ

Foto Cathy Van de Moortele

Aanbieding van de week bij Vishandel Janssens op de markt van Eeklo: 2 kg kleine schelvissen voor 5 euro. Een koopje dus! Ik heb er 4 klaar gemaakt op de BBQ. 

Wat hebben we nodig:

  • 4 kleine schelvissen
  • sap en zeste van 1/2 citroen
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • verse dille, fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • zout
  • Aleppo peper
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • stukje chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de vinnen van de schelvissen weg. Met een scherp mes snij je de rug een beetje open, zodat je de vissen na het garen mooi kunt fileren.
  • Snij de vissen ondiep, kruiselings in, op beide zijden.
  • Maak een marinade van de citroenzeste, het citroensap, de peterselie, dille, peper, zout, Aleppo peper, knoflook, chilipeper en olijfolie.
  • Smeer de vissen van binnen en van buiten in met deze marinade.
  • Bereid de BBQ voor en vet het rooster goed in met hittebestendige olie. Een goed ingevet rooster zal helpen om de vis makkelijk van het rooster te nemen eens hij gaar is.
  • Voorzie directe warmte en stook de BBQ op tot zo'n 250°C.
  • Leg de vissen op het rooster en gaar ze aan elke kant zo'n 4 min.
  • Schep de vissen op een bord en werk af met extra olijfolie, peterselie en citroen.

TIP:

Geef een frisse salade en gebakken krieltjes bij dit gerecht.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties