Koekjestaart met chocolade

Foto Cathy Van de Moortele

Deze keer gaan we koekjes fijn malen in de keukenrobot en daar gaan we een heerlijke, smeuïge taart van maken. Er wordt geen bloem of suiker toegevoegd aan het beslag, daar hebben we al voldoende van in de koekjes. De koekjeskruimels moet je even weken in melk vooraleer je ze mengt met de eieren. We doen er ook nog wat chocolate chips doorheen. Ben je er klaar voor?

Wat hebben we nodig:

  • 125 gr paneermeel natuur
  • 125 gr droge koekjes, fijngemalen
  • 25 gr pure cacao
  • 3 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 360 ml melk
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 160 gr chocolate chips
  • bloemsuiker

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een springvorm van 24cm diameter in met bakspray en bekleed hem met bakpapier. Vet de vorm met het bakpapier in.
  • Doe het paneermeel, de koekjeskruimels, cacao, het bakpoeder en het zout in een kom.
  • Giet er de melk bij en laat alles 10 min staan. 
  • Met een garde meng je de eieren door het beslag.
  • Van zodra de eieren zijn opgenomen, meng je de chocolate chips door het beslag.
  • Stort het beslag in de springvorm.
  • Bak de koekjestaart 25 - 30 min.
  • Laat de taart een beetje afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Bestuif de lauwwarme taart net voor het serveren met wat bloemsuiker en snij hem in punten.

TIP:

Ik heb speculooskoekjes fijngemalen voor deze taart. Met de chocolade die nog net een beetje gesmolten is, is dat een lekkere combinatie.

Reacties