Rijsttaart Boss

Foto Cathy Van de Moortele

Super eenvoudig en iedereen vindt het lekker. Blikken Boss rijst koop je op voorraad, zodat je deze taart in no time in elkaar kan flansen. Ik gebruik graag een springvorm voor rijsttaart en vind ze lekkerder zonder bodem.

Wat hebben we nodig:

  • 3 eieren
  • 2 dozen Boss rijst natuur of vanille
  • 60 gr fijne griessuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 45 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 3 gr bakpoeder

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een springvorm van 24cm diameter met bakpapier nadat je hem hebt ingevet.
  • Vet het bakpapier ook in en vergeet de randen van de vorm niet.
  • Klop de eieren goed los met een garde, in een mengkom.
  • Roer de Boss rijst door de eieren tot een homogeen mengsel.
  • Meng de suiker met het vanillemerg en roer dit door de rijstpap.
  • Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder door de rijst.
  • Giet alles in de voorbereide bakvorm.
  • Bak de rijsttaart 45 min of tot hij stevig aanvoelt en mooi gekleurd is.
  • Laat de rijsttaart afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Maak de randjes los indien nodig en ontvorm de taart.

TIP:

Vergeet niet om nieuwe blikken Boss rijst in huis te halen, zodat je deze taart altijd kan bakken als je daar zin in hebt.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties