Linguine met roquefortsaus en walnoot

Foto Cathy Van de Moortele

Heel erg lekker, romig en yummy met de walnoten erbij. Zelf pasta maken is niet iets wat iedereen doet. In de supermarkt vind je in de versafdeling ook verse pasta. Ik heb vandaag de linguine getest en die was best lekker!

Wat hebben we nodig:

  • zout
  • 150 gr verse linguine
  • 100 ml room
  • 100 gr roquefort
  • peper van de molen
  • olijfolie
  • 50 gr walnoten
  • Aleppo peper (pul biber)
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een grote pot metruim, gezouten water op het fornuis en breng die aan de kook.
  • Kook de linguine al dente.
  • Ondertussen neem je een diepe hapjespan en warm je daarin de room op met de roquefort.
  • Kruid met peper van de molen.
  • Meng de pasta met de saus en doe er ook een pollepel pastakookvocht bij.
  • In een klein pannetje doe je wat olijfolie. Bak hierin de noten tot ze geurig zijn.
  • Strooi de noten over de pasta en werk af met Aleppo peper.
  • Rasp naar believen Parmezaanse kaas over je pasta.

TIP:

Als je roquefort te sterk vindt, kan je ook opteren voor Danish Blue.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties