Frisse salade met citroen

Foto Cathy Van de Moortele

Heel fris, deze salade met partjes citroen. De citroen wordt niet geschild, kies dus liefst voor bio citroen. Blij dat ik deze salade mocht proeven bij onze bewoners op het werk. Ik vond het verrassend lekker om citroen met de schil terug te vinden in de salade en overweeg meteen om er thuis ook eentje te maken.

Wat hebben we nodig:

  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 Romeinse sla, fijngesnipperd
  • 1/2 komkommer, in fijne brunoise gesneden
  • 1/8 groene selder, in fijne maantjes gesneden
  • 10 tricolore kerstomaatjes, in plakjes gesneden
  • 1/2 citroen, pitten verwijderd, in dunne plakken gesneden en daarna in partjes
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper van de molen 
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Doe alle groentjes in een grote slakom.
  • Voeg de partjes citroen en de peterselie toe.
  • Werk af met citroensap en olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng de salade en serveer meteen.

TIP:

Heb je nog restjes rauwkost die op moeten? Verwerk ze gerust in deze frisse salade, hoe meer kleurtjes hoe liever.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties