Veldsla met avocado en chili

Foto Cathy Van de Moortele

Heel eenvoudig maar lekker! Kies voor verse chilipeper en snipper die heel fijn. Neem ook extra vierge olijfolie. Ik koop die graag in een Arabisch winkeltje in Gent. Glazen fles meenemen en laten opvullen met olijfolie uit Gaza.

Wat hebben we nodig:

  • sap en zeste van 1 limoen
  • 1 stukje chilipeper, ontpit en heel fijn gesnipperd
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetrijpe avocado, gepeld en ontpit
  • 1 zak veldsla, gewassen en gedroogd

Hoe gaan we te werk:

  • Doe het sap en de zeste van de limoen in een bokaaltje.
  • Voeg de chilipeper toe, met een snuifje zout.
  • Giet de olijfolie er bij, schroef het bokaaltje dicht en schud goed.
  • Snij de avocado in plakken en doe ze samen met de veldsla in een kom.
  • Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.
  • Serveer meteen.

TIP:

Je kan de veldsla ook vervangen door jonge sla of mesclun.



Reacties