Aardappelsalade met sperzieboontjes en pancetta

Foto Cathy Van de Moortele

Helemaal in mijn element met deze zomerse aardappelsalade. De Rosa del Angelo pancetta uit Delhaize is fijngesneden en we bakken die mooi krokant. Neem nieuwe krieltjes voor deze salade of kies eens voor rode aardappeltjes. Je schilt ze niet maar wast ze wel goed. Stoom ze, net als je de boontjes stoomt, zo zijn ze het smaakvolst.

Wat hebben we nodig:

  • 120 gr Rosa del Angelo pancetta
  • 250 gr krieltjes, gewassen
  • 150 gr gebroken, bevroren sperzieboontjes
  • opgelegde rode ui met sap
  • olijfolie
  • verse bieslook, fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • zout
  • 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een gietijzeren pan op het vuur en leg er de pancetta in. Zet daarna pas het vuur aan en kies voor medium warmte. Op die manier zal het vet mooi uitbakken en het spek niet verbranden.
  • Bak de pancetta krokant en laat hem uitlekken op keukenpapier.
  • Stoom de aardappeltjes beetgaar en laat ze even uitdampen. Snij ze daarna door.
  • Stoom de boontjes beetgaar.
  • Doe een handvol van de rode ui in een kom, met sap.
  • Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en kruid met bieslook, peper en zout. Meng.
  • Voeg de krieltjes, boontjes en kerstomaatjes toe en meng nogmaals.
  • Strooi de krokant gebakken pancetta over de salade en serveer.

TIP:

Je kan ook andere verse kruiden toevoegen zoals peterselie of dille of oregano.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties