Brick met BBQ kip

Foto Cathy Van de Moortele

Brickvellen zie je vaak in Noord-Afrikaanse gerechten. Denk maar aan brick à l'oeuf of brick met tonijn uit Tunesië. Knapperig, flinterdun deeg dat gefrituurd wordt. Maak de vulling niet te nat en gebruik ook twee laagjes deeg, om er zeker van te zijn dat de vulling er niet uit komt tijdens het frituren (en natuurlijk ook voor dat extra laagje crunch). Brickdeeg vind je in de supermarkt in de versafdeling, bij het pizzadeeg.

Wat hebben we nodig:

  • 350 gr ontboute kippendijen, reepjes
  • kipkruiden
  • olijfolie
  • BBQ saus
  • rode ui, fijngesnipperd
  • cheddar kaas, geraspt
  • 8 brickvellen
  • maïzena

Hoe gaan we te werk:

  • Was de kippenreepjes in koud water en dep ze droog met keukenpapier. 
  • Kruid de kip met kipkruiden.
  • Zet een pan op het vuur en warm daar wat olijfolie in op.
  • Bak de kippenreepjes bruin. Ze hebben niet lang nodig, hou het vlees mooi sappig.
  • Laat de kip uitlekken en afkoelen in een vergietje.
  • Meng een beetje koude BBQ saus door de kip en strooi er ook naar believen rode ui en cheddar kaas over.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Leg een brickvel voor je. 
  • Schep op het onderste deel een reep van de vulling (de vulling is goed voor 4 porties).
  • Vouw de onderkant over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen.
  • Rol het brickdeeg strak op, zodat er geen lucht in zit.
  • Los een beetje maïzena op in koud water zodat je een dik papje bekomt.
  • Smeer wat van dit papje op het bovenste deel van het brickvel en rol de wrap dicht. Het maïzenapapje zal er voor zorgen dat de wrap mooi gesloten blijft.
  • Leg de gesloten wrap nu op een tweede vel brick deeg en rol die er op dezelfde manier in.
  • Sluit opnieuw met een beetje van het maïzenapapje.
  • Maak zo 4 wraps.
  • Frituur de bricks met BBQ kip tot ze goudbruin en warm zijn.
  • Serveer ze met extra BBQ saus.

TIP:

Ik maak mijn BBQ saus zelf. Ze bewaart heel lang in een bokaal in de koelkast.


Reacties