Zomerse linguine

Foto Cathy Van de Moortele

De saus voor deze linguine hoef je niet te koken. De rauwe ingrediënten worden zo klein gesneden, dat ze wegsmelten wanneer je de warme pasta erbij doet. Doen!

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 40 gr pijnboompitjes
  • 150 gr kerstomaten, in fijne blokjes gesneden
  • 10 basilicumblaadjes, in fijne reepjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • 1 burrata, uitgelekt en in stukjes getrokken
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 150 gr verse linguine
  • zout
  • peper van de molen

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een klein pannetje op het vuur en warm er wat olijfolie in op.
  • Bak de pijnboompitjes bruin op een laag vuur. 
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Doe de pijnboompitjes in een kom met de tomaatjes, basilicum en knoflook.
  • Strooi de stukjes burrata in de kom.
  • Rasp de Parmezaanse kaas boven de andere ingrediënten.
  • Meng alles goed onder elkaar.
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Meng de beetgare pasta met de saus en een pollepel pastakookvocht en drizzle er olijfolie overheen.
  • Kruid af met peper.

TIP:

Je kan ook klein gesneden mozzarella gebruiken ipv Parmezaanse kaas.

Reacties