Gebraiseerde venkel met venkelworst

Foto Cathy Van de Moortele

Ik had nog 2 venkelworsten over van mijn bezoek aan Slagerij Ten Brink in Middelburg. Helemaal blij was ik met dit vlees (en de andere goodies die ik in huis had gehaald). Wat kan er nu beter passen bij venkelworst dan venkel?
De fazzoletti die ik maakte voor het vorige venkelworstrecept, gebruik ik vandaag opnieuw. Leer je nu pas verse pasta maken? Dan is deze pastavorm supermakkelijk om te maken. Probeer het maar eens.

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta, op basis van 50 gr ei, 50 gr semola en 50 gr "00" pastabloem
  • olijfolie
  • 2 venkelworsten, van de darm ontdaan
  • 1/2 venkel, schoongemaakt en fijngesneden (hou wat venkelloof apart)
  • peper van de molen
  • zout
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml water
  • 100 ml room
  • platte peterselie, gesnipperd
  • Parmezaanse kaas, naar believen
  • Aleppo peper

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg volgens het gekende recept.
  • Laat het deeg 30 min rusten in een ziploc zakje.
  • Verdeel het deeg in 2 delen.
  • Rol 1 deeg uit tem stand 6 van 9 standen.
  • Snij vierkantjes van 5x5cm uit de lasagnevellen en laat ze kort drogen op een horizontaal pastadroogrek.
  • In een diepe hapjespan laat je wat olijfolie goed warm worden.
  • Knijp stukjes van de worsten en laat ze mooi kleuren aan alle zijden in de olie.
  • Voeg de fijngesneden venkel toe en kruid met peper en zout.
  • Laat de venkel op een medium vuur wat zachter worden.
  • Bak de knoflook even mee en blus dan met de wijn.
  • Schraap goed alle bakrestjes van het vlees los.
  • Voeg het water toe, zodat de venkel de kans krijgt mooi zacht te worden.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en breng die aan de kook.
  • Kook de fazzoletti beetgaar.
  • Roer de room door de venkel en voeg de beetgare pasta toe, samen met een pollepel pastakookvocht.
  • Werk af met peterselie, Parmezaanse kaas en Aleppo peper.
  • Strooi wat van het venkelloof over de pasta.

TIP:

Geef een kruidensalade bij dit pastagerecht.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties