Zomerse salade met maïs en avocado

Foto Cathy Van de Moortele

Knapperige salades, ik ga er graag voor zitten. Mijn NicerDicer doet het nog steeds goed als het aankomt op gelijke blokjes snijden. Dat is nu zo leuk aan deze salade, al die blokjes in verschillende kleuren. De dressing is romig, een beetje spicy en met een zuurtje van limoen.

Wat hebben we nodig:
  • 1 blikje maïskorrels, gespoeld en uitgelekt
  • 1 perzik, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1/4 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 avocado, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden
  • 10 blaadjes basilicum, gesnipperd
  • zout
  • sap van 1 limoen
  • 40 gr mayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • stukje rode chilipeper, fijngesnipperd
  • platte peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de maïskorrels in een kom met de perzik, komkommer, paprika's en avocado. Meng.
  • Strooi de basilicumreepjes over de salade en kruid met zout.
  • Voeg het limoensap toe en meng opnieuw.
  • Meng de mayonaise met de olijfolie, het limoensap, de chilipeper, een snuifje zout en de peterselie.
  • Meng deze dressing onder de salade en serveer.
TIP:

Koop een eetklare avocado.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties