BBQ saus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr ketchup
- 200 gr gepelde tomatenblokjes
- 90 gr donkerbruine suiker
- 150 ml rode wijnazijn
- 60 ml kandijsiroop
- 15 gr boter
- 3 teentjes look, gepeld en geperst
- 1 grote ui, gepeld en fijn gesnipperd
- snuif chilipoeder naar smaak
- snuif selderzout
- snuifje kaneel
- peper van de molen
- Meng de ketchup met de tomatenblokjes, bruine suiker, azijn, kandijsiroop en de boter en zet de pan op het vuur.
- Voeg de look en uisnippers toe.
- Kruid met chili, selderzout, kaneel en peper.
- Draai het vuur lager en laat de saus zachtjes sudderen. Kies zelf hoe dik je de saus wilt.
TIP:
Gebruik deze saus bij BBQ vlees of smeer het op een gebraad tijdens de laatste 10 min van de baktijd. Gebruik de saus om heerlijk "pulled pork" te verrijken.
Voeg eens wat gerookt paprikapoeder toe als je graag een smokey smaakje wilt.
Voeg eens wat gerookt paprikapoeder toe als je graag een smokey smaakje wilt.
Reacties