Spaghetti met kippengehaktballetjes

Foto Cathy Van de Moortele

Iedereen houdt toch van meatballs? Wij hier alvast wel. Vandaag maken we ze weer eens van kippengehakt. De balletjes worden gegaard in de oven en nadien geserveerd met spaghetti en kruidenbotersaus.

Wat hebben we nodig:

  • verse spaghetti op basis van 100 gr ei, 100 gr semola en 100 gr "00" pastabloem
  • 500 gr kippengehakt
  • 65 gr plakjes ontbijtspek, fijngesnipperd
  • 1 ei
  • 115 gr panko
  • 15 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt + extra voor de afwerking
  • 15 ml olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • Aleppo peper (pul biber)
  • platte peterselie + extra voor de saus
  • 120 gr boter
  • 4 tenen knoflook, gepeld en geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Maak de verse spaghetti volgens het gekende recept en laat hem even drogen op een pastadroogrek.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Meng het gehakt met het spek, ei, de panko, de kaas en de olijfolie.
  • Kruid met peper, zout,Aleppo peper en platte peterselie.
  • Rol 30 gelijke balletjes van de vulling (smeer wat olie op je handen om de balletjes mooi glad te maken) en leg ze op de bakplaat met enige afstand.
  • Bak de balletjes 15 min of tot de bovenkant van de balletjes mooi gekleurd is. Draai de balletjes om en bak ze nog 5 - 7 min.
  • Kook de pasta al dente.
  • Laat de boter smelten in een pan en voeg de knoflook en de peterselie toe.
  • Kruid met Aleppo peper en zout.
  • Kook de spaghetti beetgaar en meng die met de saus, de kippengehaktballetjes en een pollepel pastakookvocht. Warm nog even door.
  • Verdeel de pasta met de balletjes over 4 kommen.
  • Zet een potje met geraspte Parmezaanse kaas op tafel.

TIP:

Zorg dat het gehakt toch wel wat vetgehalte heeft, anders worden de balletjes te droog.
Duw niet te hard wanneer je de balletjes rolt, zodat ze niet taai worden.
Uiteraard kan je ook gekochte pasta gebruiken.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties