Kwarkcake

 

Foto Cathy Van de Moortele

Heel eenvoudig maar lekker en leuk om te zien ook nog. Het gespoten raster van kwarkbeslag zinkt een beetje weg in het cakebeslag, waardoor je meteen mooie ruiten krijgt op de bovenkant van de cake. 

Wat hebben we nodig:

  • 3 eieren
  • 150 gr fijne griessuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 100 ml neutrale olie voor warme bereidingen
  • 70 ml melk, op kamertemperatuur
  • 200 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 8 gr bakpoeder
  • 250 gr volle kwark
  • 1 ei
  • 20 gr fijne griessuiker
  • 7 gr vanillesuiker
  • 10 gr vanillepuddingpoeder
  • bloemsuiker

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een ingevette, ronde vorm met losse bodem (24 cm diameter) met bakpapier.
  • Klop de eieren los in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de draadklopper.
  • Voeg de suiker en het vanillemerg toe en klop op tot een luchtige massa.
  • Voeg de olie en de melk toe en meng goed.
  • Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder boven de natte ingrediënten en meng nogmaals.
  • Stort het beslag in de voorbereide vorm en effen het oppervlak met een spatel.
  • Klop de kwark los met het ei, de suiker en de vanillesuiker en het vanillepuddingpoeder.
  • Breng deze vulling over in een spuitzak met rond spuitmondje.
  • Spuit lange repen over de cake. Draai de vorm een kwartslag en spuit opnieuw lange repen over de cake. 
  • Bak de kwarkcake 35 - 40 min of tot hij lichtbruin en gaar is.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster.
  • Bestuif de cake met bloemsuiker en snij hem in porties.

TIP:

Uiteraard kan je de cake ook in een vierkante vorm (22.5x22.5 cm) bakken. 

Foto Cathy Van de Moortele







Reacties