Pannetje rundergehakt met aardappelen

Foto Cathy Van de Moortele

Nog zo'n leuk gerecht voor je weekmenu. Maak jij trouwens weekmenu's? Ik vind ze best handig om ze meteen ook aan een boodschappenlijstje te koppelen. De app MyShopi is mijn favo lijstje dat ik al jaren gebruik. Van zodra ik zie dat er iets tekort is in mijn voorraadkast of koelkast, wordt het aangevuld op mijn boodschappenlijstje. Mijn gsm heb ik altijd bij, dus als ik onverwachts in de supermarkt ben, kan ik meteen MyShopi raadplegen en ga ik naar huis met wat ik nodig heb. Je kan je MyShopi boodschappenlijstje trouwens ook delen met iemand anders, zodat die je boodschappen kunnen mee brengen. Handig toch?

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 400 gr runderamericain
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 puntpaprika's (geel en rood), in fijne brunoise gesneden
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • een flinke eetlepel milde paprikapuree (of tomatenpuree)
  • 450 gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
  • 600 ml bouillon, heet
  • enkele chilivlokjes
  • 1 eetlepel zoet paprikapoeder
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • snuif zout
  • 75 gr edamame boontjes, bevroren
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • Turkse yoghurt

Hoe gaan we te werk:

  • Doe wat olijfolie in een pan en warm die op.
  • Bak het rundergehakt rul.
  • Voeg de ui en groene paprika toe, samen met de look en roerbak alles.
  • Roer de paprikapuree door de groentjes en laat die even mee bakken.
  • De aardappelblokjes mogen er bij. Roer ze goed door de groenten.
  • De tomatenblokjes meng je door de rest.
  • Overgiet alles met bouillon tot het net onder staat.
  • Kruid met chili, paprika, komijn en zout.
  • Laat alles garen 20 min garen op een medium hoog vuur.
  • Strooi de edamame over het gerecht en meng ze met de rest. Warm nog 20 min verder door.
  • Verdeel het gerecht over diepe kommen.
  • Werk af met platte peterselie en Turkse yoghurt.

TIP:

Voeg meer of minder vlees toe, naargelang wat jij lekkerst vindt.
Geen fan van edamameboontjes? Gebruik dan diepvrieserwtjes of voeg een blik uitgelekte kikkererwten toe aan de pan wanneer je de aardappelen er in legt.
Voeg extra bouillon toe indien nodig.
Je kan ook de lange, Turkse, groene paprika's gebruiken.

Reacties