Spaghetti met butternut en champignons
Foto Cathy Van de Moortele |
Gisteren maakte ik een pannetje butternut in de oven. Ik wist toen al dat ik er pasta zou bij serveren en dat gaan we vandaag doen. Lekker herfst, warm, comfortfood. Wat willen we nog meer....
Wat hebben we nodig:
- verse pasta op basis van 100 gr ei, 100 gr semola en 100 gr "00" pastabloem
- 1 recept pannetje butternut
- boerenboter
- 1 grote banaansjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 400 gr gemengde champignons, schoongemaakt (ik nam kleine Parijse champignons, oesterzwam en kleine shii-take)
- enkele takjes thijm, gerist
- peper van de molen
- zout
- 100 ml witte wijn
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Maak de verse pasta volgens het gekende recept.
- Laat het deeg 30 min rusten in een ziploc zakje.
- Verdeel het deeg in porties en rol het uit tot lasagnevellen.
- Verwerk de vellen tot spaghetti.
- Laat de spaghetti kort drogen op een pastadroogrek.
- Rooster de butternut in de oven gedurende 25 min.
- Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en warm die alvast zachtjes op.
- Ondertussen laat je wat boter goed warm worden in een diepe hapjespan.
- Fruit de sjalotsnippers glazig.
- Voeg de champignons toe, schud de pan even op zodat de champignons allemaal wat boter krijgen en laat ze daarna mooi bakken zonder ze te storen.
- Kruid met thijm, peper en zout.
- Eens de champignons gebakken zijn, blus je ze met de witte wijn.
- Laat de wijn praktisch uitkoken.
- Voeg de butternut toe. Meng voorzichtig door elkaar.
- Kook de spaghetti al dente.
- Voeg de beetgare pasta toe aan de saus, samen met een pollepel pastakookvocht.
- Meng alles door elkaar met een keukentang en warm nog eens goed door.
- Verdeel de pasta over 2 diepe kommen.
- Leg de Parmezaanse kaas op tafel en rasp naar believen je eigen portie.
TIP:
Als de champignons groot zijn, snij ze dan kleiner.
Reacties