Blondies
Foto Cathy Van de Moortele |
We zijn allemaal dol op chocolade en brownies vallen bij iedereen in de smaak. Heb je al eens de "blonde" versie geproefd? Ze kregen dan ook de naam blondies en ik heb ze vandaag gemaakt met walnoot en chocolate chips. Voeg gerust toe wat jij lekker vindt of in huis hebt. Net zoals bij brownies, mag je blondies niet langer bakken dan nodig, zodat ze mooi smeuïg blijven.
Wat hebben we nodig:
- 115 gr boter met zoutkristallen uit Guérande
- 200 gr donkerbruine suiker
- 1 ei
- 1 koffielepel vanille extract (geen essence)
- 130 gr patisseriebloem
- 3 gr bakpoeder
- snuifje natriumbicarbonaat
- 80 gr chocolate chips + 25 gr extra voor de afwerking
- 50 gr walnoten, gebroken
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem een rechthoekige bakvorm, vet die in met bakspray en bekleed hem met bakpapier.
- Smelt de boter op het fornuis en laat ze mooi bruin worden. Wanneer de boter naar hazelnoten ruikt, is ze klaar.
- Doe de suiker met de gebruinde boter in de kom van de Kenwood en klop ze op met de K-klopper tot alle suiker gesmolten en opgenomen is door de boter.
- Klop het ei en de vanille door de boter.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het natriumbicarbonaat boven het beslag en klop het er kort onder.
- Meng de 80 gr chocolate chips en de noten door het beslag.
- Stort het beslag in de voorbereide vorm en effen het oppervlak.
- Bak de blondies 20 min.
- Strooi de rest van de chocolate chips over de blondies en zet ze nog 2 min terug in de oven.
- Laat de blondies afkoelen in de vorm op een rooster.
- Ontvorm de blondies en snij ze in vierkantjes.
TIP:
Je kan de chocolade ook weglaten en enkel noten gebruiken. Gebruik dan 130 gr noten.
Gebruik een kleinere vorm als je dikkere blondies wilt.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties