Gebakken schartongfileetjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Ga eens wat vaker naar een lokale markt, als je daar de kans toe krijgt. Je vindt er vakkennis en een ruime keuze aan verse producten. Verse vis is zo lekker! Ik hou ervan om mijn visboer om advies te vragen, hem te laten zeggen wat de beste keuze van die week is.
Ik ging naar huis met zoveel lekkers. Schartongfileetjes is niet meteen iets waar je aan denkt als je vis wilt bereiden. Iedereen praat over zalm en kabeljauw en tong, maar probeer toch maar eens die schartongetjes. De visboer zal ze met alle gemak voor jou fileren. Je bakt ze kort in echte boter en klaar!
Wat hebben we nodig:
- 6 schartongfileetjes, drooggedept met keukenpapier
- peper van de molen
- fleur de sel
- klont boerenboter
- citroen
Hoe gaan we te werk:
- Kruid de vis aan beide zijden lichtjes met peper en zout.
- Zet een grote pan op het vuur, waar alle fileetjes in kunnen (of bak ze in 2x in een kleinere pan).
- Laat de boter schuimig worden.
- Van zodra het meeste schuim verdwenen is, leg je de fileetjes voorzichtig in de boter.
- Laat de vis mooi bruin worden. Draai de vis voorzichtig om en bak ook de andere kant.
- Verfris de visfileetjes met citroen.
TIP:
Ik heb deze fileetjes wat bijgekruid met Mexicaanse tajin kruiden. Dit is een mengeling van chilipepertjes, gedehydrateerd citroensap en zout.
Reacties