Chocolade cornflakes koekjes

Foto Cathy Van de Moortele

Ik heb altijd wel een of andere soort ontbijtgranen in huis. De gewone original cornflakes stonden hier al een tijdje onaangeroerd in de kast, omdat we de laatste tijd vaker overnight oats of gewoon Griekse yoghurt met vers fruit eten. Tijd om daar iets mee te doen dus. 
Deze koekjes zullen je verrassen door de cornflakes die er in verwerkt zijn.

Wat hebben we nodig:

  • 200 gr boerenboter, in blokjes gesneden, op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 165 gr patisseriebloem
  • 25 gr pure cacao
  • 60 gr cornflakes

Hoe gaan we te werk:

  • Klop de boter romig in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper.
  • Voeg de suiker toe en klop verder op tot je een luchtig mengsel hebt, dat in volume verdubbeld is.
  • Meng de bloem met de cacao en mix die kort door de natte ingrediënten. Mix tot de bloem niet meer te zien is.
  • Spatel de cornflakes door het beslag. Wees voorzichtig, zodat je de cornflakes niet teveel breekt.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Gebruik een koekjesschep om de koekjes op bakplaten met bakpapier te scheppen. Laat wat ruimte tussen de koekjes, zodat ze kunnen uitspreiden.
  • Met de bolle kant van lepel, duw je de deegballetjes een beetje platter.
  • Bak de koekjes 15 min of tot ze gaar zijn en het lekker ruikt in de keuken.
  • Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaat en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.

TIP:

Gebruik de gewone cornflakes voor dit recept. Merk speelt geen rol.



Reacties