Maïsribbetjes in de airfryer

Foto Cathy Van de Moortele

What the heck? Ja, je leest het goed: maïsribben. Jammer dat New York zo ver is, maar ik zou zo terug gaan om deze maïsribbetjes nog eens te eten bij David Chang. Gelukkig kunnen we hier ook maïskolven kopen en zelf aan de slag gaan. Poepsimpel maar heerlijk!

Wat hebben we nodig:

  • 2 maïskolven, voorgegaard
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • tajin kruiden (Mexicaanse mix van chili pepers, zout en gedehydrateerd limoensap)
  • paprikapoeder
  • fetakruimels
  • platte peterselie

Hoe gaan we te werk:

  • Haal de maïskolven uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng de olie met de kruiden in een ziploczak.
  • Zet een maïskolf rechtop op je snijplank en halveer ze met een kapmes. Wees voorzichtig!
  • Leg de helften nu op de snijplank en snij ze nog eens door.
  • Je hebt nu per maïskolf 4 maïsribben.
  • Leg de ribben in de marinade in de ziploczak en laat ze 15 min staan.
  • Verwarm de airfryer voor op 190°C.
  • Leg de ribben in één laag in het mandje van de airfryer (mogelijks moet je dit in 2x doen) en bak ze 15 min. Draai ze halverwege de gaartijd om.
  • Strooi fetakruimels en peterselie over de maïsribbetjes en dien op met een dipsausje.

TIP:

De voorgegaarde maïskolven vind je bij Lidl. Ze zijn hermetisch verpakt en liggen bij de groenten.
Een lekker dipsausje voor bij deze maïsribbetjes: meng een kleine koffielepel harissa door 4 eetlepels mayonaise.
Net zoals bij vleesribbetjes, knaag je deze ribbetjes ook af van de harde kern. De kern is niet eetbaar.
Tijdens het bakken, zullen de ribbetjes opkrullen.
Heb je geen airfryer? Gaar de ribbetjes dan in de oven op dezelfde temperatuur. Ze zullen allicht iets langer moeten bakken.

Reacties