Linzenpotje uit Ethiopië
Foto Cathy Van de Moortele |
Quinoa wordt gezien als powerfood, maar wist je dat linzen ook zo voedzaam en gezond zijn?
Vandaag maken we een eenvoudig linzenpotje. Het staat op tafel voor je het weet en je buikje zal gevuld zijn.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 eetlepel knoflook/gemberpasta
- 360 gr bruine linzen, gespoeld en uitgelekt
- 700 ml water
- zout
- snuif paprikapoeder
- peper van de molen
- sap van 1 citroen
- 45 gr tomatenpuree
- Griekse yoghurt
- 1 tomaat, in blokjes gesneden
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat de olijfolie opwarmen in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit de uien glazig.
- Voeg de knoflook/gemberpasta toe en bak die even mee.
- Doe de linzen in de pan, overgiet ze met het water en kruid met zout, paprikapoeder en peper.
- Breng alles aan de kook, verminder de warmte naar medium-laag en laat de linzen onafgedekt garen. Reken hier zo'n 30 min voor.
- Roer het citroensap door de tomatenpuree en giet dit sausje bij de linzen.
- Warm nog even goed door.
- Schep de linzen in kommen.
- Werk af met Griekse yoghurt, tomatenblokjes en peterselie.
TIP:
Op het werk hebben we ook bewoners uit Ethiopië. Een keuken die voor mij compleet onbekend was. Heel mooi om deze dames aan het werk te zien en even te gaan piepen wat er op het menu staat.
Reacties