Tomatensoep van geroosterde groenten en tortellini

Foto Cathy Van de Moortele

De schaal lag vol rijpe tomaten en ik had ook nog 2 rode puntpaprika's en enkele bollen knoflook meegebracht uit de Turkse supermarkt. Tijd om een lekkere soep te maken. Eerder deze week maakte ik Libanese shish barak en ik had voldoende om er nog een aantal in te vriezen. Niet voor lang dus, want ik heb ze gecombineerd met deze soep. Het beste van twee werelden. Versgebakken brood erbij, mij hoor je niet klagen.

Wat hebben we nodig:

  • 2 uien, gepeld en in 4 gesneden
  • 8 - 10 rijpe tomaten, gewassen en in 4 gesneden
  • 2 puntpaprika's, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 volledige bollen knoflook
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • zoet paprikapoeder (of gerookt, als je dat liever hebt)
  • kruidenmix voor tomatensaus (oregano, thijm, basilicum, lookpoeder, uienpoeder)
  • Aleppo peper (pul biber)
  • 1 liter (verse) kippenbouillon
  • 10 tortellini per persoon, bevroren
  • platte peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Zet enkele bakplaten klaar.
  • Verdeel de gesneden uien, tomaten en paprika's over de bakplaten.
  • Snij de kopjes van de bollen knoflook weg zodat je alle knoflooktenen ziet.
  • Zet de bollen knoflook op de bakplaten.
  • Besprenkel de groenten met olijfolie.
  • Kruid met peper, zout, zoet paprikapoeder, kruidenmix en Aleppo peper.
  • Hussel alles door elkaar met je handen.
  • Zorg dat de tomaten op de snijkant liggen en dat de bollen knoflook rechtop staan.
  • Rooster de groenten 25 - 30 min in de hete oven.
  • Zet een grote pot op het vuur en laat er wat olijfolie in opwarmen.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Haal de bakplaten uit de oven.
  • Knijp de knoflooktenen uit de velletjes en doe ze in de blender, samen met alle groenten.
  • Blender de groenten glad en giet de groentenmix in de pot met olijfolie.
  • Kook ondertussen de tortellini gaar in de bouillon.
  • Giet de bouillon met de tortellini bij de geblenderde groenten en warm nog eens goed door.
  • Verdeel de tortellini over diepe kommen, strooi er peterselie over en giet er de soep over.

TIP:

Geen zin om zelf tortellini te maken? Kijk dan eens in het versvak in de supermarkt, wat je daar kan vinden.

Foto Cathy Van de Moortele






Reacties