Spaghetti met mortadella en kerstomaat

Foto Cathy Van de Moortele

Een diep bord of een kom, wat gebruik jij liefst om je pasta in te serveren? Dit diepe pastabord vond ik meteen prachtig: niet alleen om de pasta in te serveren maar ook omdat dit bord net diep genoeg is voor één portie pasta. Als grote pastaliefhebber weet ik nu al dat dit bord vaak zal gebruikt worden. Wil je graag ook dit Palmer Tableware bord in huis halen (lijkt me ook wel leuk om hier soep of een steak tartaar in te serveren)? Kijk dan snel via deze link op de James Cooke Webshop.

Wat hebben we nodig:

  • spaghetti voor 2 personen
  • zout
  • olijfolie
  • 4 plakken mortadella, gesnipperd
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • enkele chilivlokjes voor pit
  • 1 flinke eetlepel paprikapuree 
  • 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • peper van de molen
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een grote pot met gezouten water op het fornuis en breng die alvast op warmte.
  • Kook de pasta al dente.
  • Ondertussen zet je een diepe hapjespan op het vuur. Laat er wat olijfolie warm in worden.
  • Bak de mortadella snippers tot ze een beetje kleur krijgen.
  • Voeg het uitje toe en laat het glazig worden.
  • Kruid met zout en chili naar smaak.
  • Roer de paprikapuree door de uien en laat ze een beetje kleuren, zodat ze extra smaak krijgt.
  • Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat ze zacht worden.
  • Voeg de al dente pasta en een pollepel pastakookvocht toe.
  • Warm nog even goed door.
  • Kruid met peper van de molen.
  • Strooi de peterselie over je gerecht en meng nogmaals.
  • Verdeel de pasta over de 2 pastaborden.
  • Rasp de Parmezaanse kaas over je spaghetti.

TIP:

Paprikapuree koop ik in de Turkse supermarket. Het is net zoals tomatenpuree, maar dan van rode paprika's.
Ik maak graag zelf mijn verse pasta, maar je kan ook verse pasta kopen in het versvak in de supermarkt of gedroogde pasta gebruiken.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties