Krieltjes in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik koop ze eigenlijk best vaak, die krieltjes. Kleine aardappeltjes die je niet hoeft te schillen. Makkelijker kan het niet toch? Stomen is altijd leuk (en nadien afwerken met een beetje kruidenboter bijvoorbeeld) maar ze doen het ook goed in de oven. Dat gaan we vandaag doen.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 300 gr krieltjes, gewassen
- peper van de molen
- zout
- Italiaanse kruiden
- zoet paprikapoeder
- klontje boerenboter, gesmolten
- fleur de sel
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Voorzie een gietijzeren pan van een laagje olijfolie.
- Snij de krieltjes middendoor en doe ze in een kom.
- Kruid de krieltjes met peper, zout, Italiaanse kruiden en zoet paprikapoeder.
- Giet de boter bij de krieltjes en hussel nog eens goed door elkaar.
- Leg de krieltjes in de pan, op de snijkant.
- Rooster de krieltjes 25 min.
- Strooi wat fleur de sel (of zoutvlokjes) en peterselie over de krieltjes en serveer.
TIP:
Lekker bij lam of rood vlees.
De aardappeltjes zijn krokant van buiten en mooi zacht binnenin.
Zorg dat de pan groot genoeg is om alle krieltjes in één laag te kunnen leggen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties