Chocoladecake
Foto Cathy Van de Moortele |
Zonder toegevoegde suiker... maar toch superlekker! Er zit een klein zuurtje in van de Griekse yoghurt en smeuïgheid van echte chocolade. Probeer hem maar eens!
Neem een hoge, smalle cakevorm met een inhoud van 1 liter. Een grotere, bredere cakevorm zal zorgen voor een lage, brede cake.
Ik heb de cake op boven/onderwarmte gebakken.
Wat hebben we nodig:
- 200 ml melk
- 200 gr Callebaut fondant callets
- 125 gr Griekse volle yoghurt (10%)
- 1 ei
- 140 gr patisseriebloem
- 8 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 20 gr pure cacao
- 50 gr chocolate chips
- zonnebloemolie
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor 160°C.
- Vet de cakevorm in of gebruik bakpapier in de vorm.
- Verwarm de melk tot hij net kookt.
- Strooi de callets in de kom van de Kenwood.
- Giet de melk over de chocolade callets en wacht 5 min.
- Roer de chocolade nu goed door tot je een gladde chocoladesaus hebt.
- Voeg de yoghurt toe en klop goed door, met de ballongarde.
- Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en de cacao boven het beslag.
- Klop nog eens goed door.
- Meng 45 gr van de chocolate chips door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en effen het oppervlak.
- Doop een kleine silicone spatel in wat zonnebloemolie en dip een lijn in de lengte over de cake. Dit zal er voor zorgen dat de cake mooi openbarst over de hele lengte.
- Strooi de rest van de chocolate chips over de cake.
- Bak de cake 50 min.
- Laat de cake afkoelen in de vorm op een rooster.
- Ontvorm.
TIP:
Je kan de cake uiteraard ook op hetelucht bakken. Ik zou dezelfde temperatuur nemen maar de cake in 40 min afbakken.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties