Bewaarwafeltjes voor bij de koffie
Foto Cathy Van de Moortele |
Heerlijk, zo'n klein bewaarwafeltje bij de koffie. Ik heb mini wafeltjes gemaakt, zo mag je er meer van eten. Denk ik.
Wat hebben we nodig:
- 225 gr boerenboter, zacht (niet gesmolten)
- 175 gr ei
- 300 gr fijne griessuiker
- 1 koffielepel vanille extract
- 500 gr patisseriebloem
- snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
- Voorzie je wafelijzer van de mal 4x7 ruitjes.
- Doe de boter in de kom van de Kenwood. Bevestig de K-klopper en klop de boter romig en zacht. Schraap af en toe de boter van de zijkanten weer naar beneden.
- Voeg de eieren toe en klop opnieuw op.
- Voeg de suiker en de vanille toe en klop tot een romig mengsel.
- Meng de bloem met het zout en voeg ze toe aan het beslag.
- Meng kort, tot er geen bloem meer te zien is.
- Verwarm het wafelijzer op stand 6 van 8 standen.
- Ik bak 4 wafeltjes tegelijk en gebruik hiervoor een kleine koekjesschep, zodat ze allemaal even groot zijn.
- Sluit het wafelijzer van zodra de porties er in zitten. Zet de timer op 3 min.
- Haal de wafeltjes uit het ijzer met een wafelvork en laat ze afkoelen op een rooster.
- Bewaar de wafeltjes in een gesloten doos.
TIP:
Vanille extract geniet de voorkeur boven vanille essence (synthetisch). Je kan ook een zakje vanillesuiker gebruiken (of je maak zelf je vanillesuiker door gebruikte vanillestokken in een pot suiker te bewaren).
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties