Toast avocado met chili eieren

Foto Cathy Van de Moortele

Pittig maar yummy. Bak de eieren niet langer dan nodig, ze mogen nog een beetje romig zijn. Zorg dat je avocado rijp genoeg is om te smeren, zo heeft hij ook de beste smaak. Ik heb er nog wat prosciutto bij gegeten, gewoon, omdat het kan.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 dikke snede brood
  • 1/2 avocado, ontpit en gepeld
  • fleur de sel
  • peper van de molen
  • boerenboter
  • 1 koffielepel Calabrian chili pepers
  • 2 eieren

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie opwarmen in een pan, die groot genoeg is om je snede brood in te leggen.
  • Leg het brood in de pan en zet er een zware pan bovenop, zodat het brood maximaal contact maakt met de pan.
  • Laat het brood aan beide zijden kleuren.
  • Prak de avocado in een kommetje. Kruid met fleur de sel en peper van de molen.
  • Smeer de geprakte avocado op de toast.
  • Laat wat boter warm worden in een pan, op medium warmte.
  • Roer de chili pasta door de boter en warm die op.
  • Breek de eieren in een kommetje. Kluts ze voorzichtig, maar niet helemaal.
  • Kruid met peper en zout.
  • Giet de eieren in de pan en laat ze stollen op medium warmte.
  • Van zodra de eieren beginnen te stollen, duw je de randen naar het midden met een silicone spatel. 
  • Zet het vuur uit. De eieren zullen nog verder garen met de restwarmte.
  • Schep de eieren over op de toast.

TIP:

Fleur de sel is een zoutsoort die ik graag gebruik bij avocado.

Reacties