Rode Argentijnse garnalen met spaghetti

Foto Cathy Van de Moortele

Hou je van kreeft maar wil je graag een minder dure versie? Koop dan eens de rode Argentijnse garnalen. Ze zijn dik en zoet en vlezig en ze hebben toch wel een beetje de smaak van kreeft.
Ik heb ze vandaag klaargemaakt in knoflookboter, met vers gemaakte spaghetti er bij. Heel eenvoudig maar toch wel niet te versmaden.
De garnalen koop ik in de Aziatische supermarkt in Zelzate. Bezoek zeker deze winkel eens, ze hebben een ruim aanbod.

Wat hebben we nodig:

  • 450 gr rode Argentijnse garnalen, ontdooid 
  • peper van de molen
  • zout
  • spaghetti voor 2 personen
  • 30 ml olijfolie
  • 30 gr boerenboter
  • 3 tenen knoflook, gepeld en fijngesnipperd
  • 50 ml witte wijn
  • sap van 1/2 citroen
  • platte peterselie, gesnipperd
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Dep de garnalen goed droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout.
  • Zet een pot met gezouten water op het fornuis en warm die alvast op.
  • Kook de spaghetti al dente.
  • Ondertussen laat je in een diepe hapjespan de olijfolie opwarmen met de boter.
  • Laat de knoflook geurig worden in de vetstof, zonder te kleuren.
  • Doe de wijn er bij en laat die voor de helft inkoken.
  • Voeg de garnalen toe, samen met de al dente gegaarde pasta en een pollepel van het pastakookvocht.
  • Gaar kort.
  • Verfris met het citroensap.
  • Strooi de peterselie over het gerecht en werk af met pul biber.
  • Verdeel de pasta en de garnalen evenredig over 2 kommen.

TIP:

Geen kaas in deze pasta!
90% van de pasta die we hier thuis eten, is zelfgemaakt. Ook deze spaghetti maakte ik zelf, op basis van 100 gr ei, 100 gr semola en 100 gr pastabloem. Het recept om zelf pasta te maken, vind je uiteraard op mijn blog.


Reacties