Brownies met sinaasappel
Foto Cathy Van de Moortele |
Chocolade en sinaasappel: een gouden duo. Denk aan Pimm's of aan orangettekes. Heerlijk!
De brownies krijgen stukjes fondant chocolade met sinaasappel in het beslag en als je helemaal uit je dak wilt gaan, leg je er nog enkele orangettekes op van zodra ze uit de oven komen.
Wat hebben we nodig:
- 200 gr boerenboter
- 200 gr Bloc chocolade van Jacques, grof gehakt
- zeste van 1 sinaasappel
- 4 eieren
- 300 gr fijne griessuiker
- 100 gr patisseriebloem
- 50 gr pure cacao
- snuifje zout
- 100 gr Lindt excell sinaasappel pure chocolade, grof gehakt
- 8 orangettes (optioneel), gehalveerd
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet een rechthoekige brownie vorm klaar en bekleed hem met bakpapier.
- Smelt de boter met de chocolade en de sinaasappelzeste.
- Klop de eieren op met de suiker tot een licht mengsel. Het volume moet luchtig en lichtgeel zijn.
- Klop de gesmolten ingrediënten onder de eiermassa tot een homogeen mengsel.
- Zeef de bloem met de cacao en het zout.
- Klop de droge ingrediënten onder het beslag.
- Spatel de gehakte chocolade door het beslag.
- Stort het beslag in de voorbereide vorm.
- Bak de brownies 35 min. Hij moet nog een beetje smeuïg zijn binnenin.
- Duw onmiddellijk de orangettes in de brownies en laat het gebak verder afkoelen in de vorm op een rooster.
TIP:
Heerlijk met een bolletje vers gedraaid vanilleroomijs.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties