Kaasstengels
Foto Cathy Van de Moortele |
Kaas en bladerdeeg doen het altijd goed samen. Deze kaasstengels doen het prima bij een kom soep maar bijvoorbeeld ook bij een charcuterieplank of bij de borrel. Ik heb er 6 uit dit recept gehaald.
Wat hebben we nodig:
- 250 gr bladerdeeg (liefst rechthoekig of vierkant)
- 75 gr roomkaas
- 15 gr Parmezaanse kaas, geraspt (+ een beetje extra voor de afwerking)
- Aleppo peper (pul biber)
- 1 ei, losgeklopt
- 25 gr boter, gesmolten
- 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
- platte peterselie, gesnipperd
- fleur de sel
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Besmeer het bladerdeeg met de roomkaas.
- Strooi de Parmezaanse kaas over de roomkaas en druk voorzichtig aan, zodat de Parmezaanse kaas goed kleeft op de roomkaas.
- Vouw het bladerdeeg dicht.
- Snij 6 repen van het deeg.
- Neem een reep aan beide uiteinden vast en draai ze tot een twist.
- Leg de repen op de bakplaat en duw de uiteinden een beetje plat tegen de bakplaat, zodat de stengels niet opengaan.
- Doreer de stengels met ei.
- Strooi de extra Parmezaanse kaas over de stengels.
- Bak de kaasstengels 25 min of tot ze mooi gekleurd en krokant zijn.
- Meng ondertussen de gesmolten boter met de knoflook en peterselie.
- Bestrijk de stengels na het bakken onmiddellijk met de knoflookboter.
- Strooi op elke stengel een beetje fleur de sel.
TIP:
Overdrijf niet met de vulling, het moet een dun laagje blijven.
Reacties