Kaasstengels
![]()  | 
| Foto Cathy Van de Moortele | 
Kaas en bladerdeeg doen het altijd goed samen. Deze kaasstengels doen het prima bij een kom soep maar bijvoorbeeld ook bij een charcuterieplank of bij de borrel. Ik heb er 6 uit dit recept gehaald.
Wat hebben we nodig:
- 250 gr bladerdeeg (liefst rechthoekig of vierkant)
 - 75 gr roomkaas
 - 15 gr Parmezaanse kaas, geraspt (+ een beetje extra voor de afwerking)
 - Aleppo peper (pul biber)
 - 1 ei, losgeklopt
 - 25 gr boter, gesmolten
 - 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
 - platte peterselie, gesnipperd
 - fleur de sel
 
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
 - Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
 - Besmeer het bladerdeeg met de roomkaas.
 - Strooi de Parmezaanse kaas over de roomkaas en druk voorzichtig aan, zodat de Parmezaanse kaas goed kleeft op de roomkaas.
 - Vouw het bladerdeeg dicht.
 - Snij 6 repen van het deeg.
 - Neem een reep aan beide uiteinden vast en draai ze tot een twist.
 - Leg de repen op de bakplaat en duw de uiteinden een beetje plat tegen de bakplaat, zodat de stengels niet opengaan.
 - Doreer de stengels met ei.
 - Strooi de extra Parmezaanse kaas over de stengels.
 - Bak de kaasstengels 25 min of tot ze mooi gekleurd en krokant zijn.
 - Meng ondertussen de gesmolten boter met de knoflook en peterselie.
 - Bestrijk de stengels na het bakken onmiddellijk met de knoflookboter.
 - Strooi op elke stengel een beetje fleur de sel.
 
TIP:
Overdrijf niet met de vulling, het moet een dun laagje blijven.

Reacties