Kaasstengels

Foto Cathy Van de Moortele

Kaas en bladerdeeg doen het altijd goed samen. Deze kaasstengels doen het prima bij een kom soep maar bijvoorbeeld ook bij een charcuterieplank of bij de borrel. Ik heb er 6 uit dit recept gehaald.

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr bladerdeeg (liefst rechthoekig of vierkant)
  • 75 gr roomkaas
  • 15 gr Parmezaanse kaas, geraspt (+ een beetje extra voor de afwerking)
  • Aleppo peper (pul biber)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 25 gr boter, gesmolten
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • platte peterselie, gesnipperd
  • fleur de sel

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Besmeer het bladerdeeg met de roomkaas.
  • Strooi de Parmezaanse kaas over de roomkaas en druk voorzichtig aan, zodat de Parmezaanse kaas goed kleeft op de roomkaas.
  • Vouw het bladerdeeg dicht.
  • Snij 6 repen van het deeg.
  • Neem een reep aan beide uiteinden vast en draai ze tot een twist.
  • Leg de repen op de bakplaat en duw de uiteinden een beetje plat tegen de bakplaat, zodat de stengels niet opengaan.
  • Doreer de stengels met ei.
  • Strooi de extra Parmezaanse kaas over de stengels.
  • Bak de kaasstengels 25 min of tot ze mooi gekleurd en krokant zijn.
  • Meng ondertussen de gesmolten boter met de knoflook en peterselie.
  • Bestrijk de stengels na het bakken onmiddellijk met de knoflookboter.
  • Strooi op elke stengel een beetje fleur de sel.

TIP:

Overdrijf niet met de vulling, het moet een dun laagje blijven.

Reacties