Kippendijen in de slowcooker

Foto Cathy Van de Moortele

We weten het ondertussen allemaal: het sappigste deel van de kip zit op de dijen. Ik haal deze kippendijen graag in huis, met of zonder bout maar liefst zonder vel. In de slowcooker krijgt de kip de tijd om rustig te garen zonder uit te drogen. En je hebt er dan ook enkele uren geen omkijken naar!

Wat hebben we nodig:

  • 6 kippenbouten, zonder vel en ontbout
  • zout
  • kipkruiden
  • 140 gr (zelfgemaakte) BBQ saus 
  • 2 flinke eetlepels abrikozenconfituur
  • 150 ml kippenbouillon
  • scheutje sojasaus
  • 1 blik ananas, in stukjes gesneden (zonder siroop of sap)

Hoe gaan we te werk:

  • Kruid de kip met zout en kipkruiden en leg de stukken naast elkaar in de slowcooker.
  • Meng de BBQ saus met de confituur, bouillon en sojasaus en giet de saus over de kip.
  • Gaar de kip 4u op LOW zonder het deksel te openen.
  • Wil je dat de kip helemaal uit elkaar valt in draadjes? Kies dan voor 6u op LOW.
  • Na het garen meng je de ananas door de saus.
  • Serveer de kip met basmatirijst en de saus. Geef er een groene salade bij.

TIP:

Wil je graag zelf je BBQ saus maken? Altijd leuk om als cadeautje te geven ook! Via deze link vind je het recept.
Is de saus niet dik genoeg? Haal de kip er uit en laat de saus nog even inkoken op het vuur of roer er wat opgeloste maïzena door.
Alhoewel ik geen fan ben van fruit uit blik, is verse ananas minder geschikt voor dit gerecht.
Wil je jouw saus zoeter? Gebruik dan wat van het vocht van de ananas in je saus.

Reacties