Pittige burgertjes

Foto Cathy Van de Moortele

Heel leuk om te maken, deze pittige burgertjes. Serveer ze in pitabroodjes met groentjes en een lekker sausje of bak ze op de tepanyaki bijvoorbeeld. Ook met couscous en gegrilde groenten zijn ze een eye catcher. Gebruik jouw favoriete kruidenmengeling om het jouw eigen recept te maken. 

Wat hebben we nodig:

  • 400 gr gemengd gehakt
  • 1/2 rode ui, gepeld en zeer fijn gesnipperd
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1/2 of 1 koffielepel Bomba Calabrese
  • 10 gr pijnboompitten, geroosterd in een droog pannetje en grof gehakt
  • kruiding naar eigen smaak (ik heb aardappelkruiden gebruikt)
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • zout
  • olijfolie
  • sriracha mayonaise
  • granaatappelpitjes

Hoe gaan we te werk:

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Voeg de uisnippertjes, peterselie, Bomba Calabrese en de gehakte pijnboompitjes toe.
  • Meng kort.
  • Kruid met kruiden naar eigen smaak, knoflook en zout.
  • Kneed kort alles dooreen met je handen.
  • Laat het gehakt 30 min opstijven in de koelkast.
  • Maak je handen lichtjes vochtig met water.
  • Vorm kleine, gelijke balletjes van het gehakt.
  • Zet je wijsvinger tegen je duim en maak zo een lus.
  • Neem een balletje tussen wijsvinger en duim en gebruik je andere wijsvinger en duim om het balletje af te vlakken tot een burgertje.
  • Leg de burgertjes op een schaal.
  • Doe wat olijfolie in een pan en warm die goed op.
  • Bak de burgertjes op medium vuur aan beide zijden mooi bruin.
  • Bestrooi de burgertjes met extra gesnipperde peterselie.
  • Serveer de burgertjes op een mooie schaal en werk af met sriracha mayonaise en granaatappelpitjes.

TIP:

Deze burgertjes zijn ook koud lekker. Stop de overgebleven burgertjes in je lunchbox.
Heb je geen Bomba Calabrese in huis? Versnipper dan een stukje Spaanse peper en meng dat onder het gehakt of kies voor een andere pitmaker die je wel in huis hebt.

Reacties