Parmezaanse aardappelpartjes

Foto Cathy Van de Moortele

Haal mooi gelijke aardappelen in huis, met een glad schilletje. Deze zijn ideaal voor het recept dat we vandaag gaan maken. Ik hou van aardappelen in al zijn vormen (ok, iets minder van gewoon gekookte aardappelen, ik geef het toe) maar ik heb een extra boontje voor gebakken aardappelen. Dat krokante korstje, de knapperige buitenkant versus het smeuïge, romige kruim. Zullen we er aan beginnen?

Wat hebben we nodig:

  • 4 grote aardappelen, goed gewassen
  • zout
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • peper van de molen
  • Aleppo peper
  • olijfolie
  • zoutvlokjes

Hoe gaan we te werk:

  • Halveer de aardappelen en halveer ze nog eens. 
  • Kook de aardappelparten 10 min voor, in licht gezouten water.
  • Ondertussen verwarm je de oven voor op 180°C. Laat een bakplaat mee opwarmen in de oven.
  • In een kom rasp je de Parmezaanse kaas fijn. Voeg de peterselie en knoflook toe en kruid met peper en Aleppo peper. 
  • Giet de aardappelen af, laat ze even uitdampen en meng ze dan met de kruiden en de kaas. 
  • Besprenkel de aardappelen ruim met olijfolie en hussel alles door elkaar.
  • Giet alles in het hete bakblik. Zorg dat de parten op een snijvlak liggen (niet op het vel) en schuif de aardappelen voor 30 - 40 min in de oven. Halverwege de baktijd leg je de aardappelen op het andere snijvlak.
  • Zet de oven wat hoger als de snijvlakken niet voldoende kleuren.

TIP:

Schep de aardappelen over in een kom en strooi er wat zoutvlokjes over.


Reacties