Gepimpte aardappelschillen

Foto Cathy Van de Moortele

Gepimpte aardappelschillen! Weet je nog de tijd, toen je moeder je de wind van voren gaf, omdat je de aardappelen niet dun genoeg schilde? Wel, die tijd is voorbij! Schil ze maar zo dik als je kan want we gaan deze schillen frituren en serveren als friet! Pimp ze met alle toppings die jij lekker vindt en niemand die nog zeurt over die aardappelschillen. Zero waste!

Wat hebben we nodig:

  • 4 gave aardappelen, met een gladde, zuivere schil, goed gewassen en gedroogd
  • grof zout
  • witte kaas (Poolse twaróg, Apetina, feta, ..)
  • peterselie, gesnipperd
  • sausje naar keuze
  • sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • Aleppo peper

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de frituurpan voor op 150°C.
  • Met een aardappelmesje (geen fijnschiller! we gaan voor dikke schillen) snij je dikke schillen van de aardappelen. Er moet zeker aardappel aan de schil zitten.
  • Bak de schillen voor op 150°C tot het kruim een beetje glazig ziet en een klein korstje vertoont.
  • Laat de schillen uitlekken op keukenpapier en bak de volgende lading.
  • Verhoog de temperatuur van het vet naar 180°C.
  • Bak de schillen af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de schillen in een mooie kom en strooi er je toppings naar keuze over.
  • Geniet!

TIP:

Na het schillen heb je uiteraard aardappelen (zonder schil) over. Die bewaar je in koud water en gebruik je voor een volgend recept (gekookte aardappelen, gebakken aardappelen, puree, ...)
Leuke hap voor bij het Netflixen!

Reacties