Boursin kerstboompje

Foto Cathy Van de Moortele

Nog net op tijd voor de feestdagen: superleuk om te maken en totaal niet moeilijk. Dit kerstboompje van Boursin serveer je met crackers.

Wat hebben we nodig:

  • 1 Boursin naar keuze
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • granaatappelpitjes
  • amandelstiften (of amandelschilfers of pijnboompitjes), geroosterd in een droog pannetje

Hoe gaan we te werk:

  • Leg een vel plastic folie voor je.
  • Haal de Boursin uit de verpakking en vouw er de folie rond.
  • "Kneed" de Boursin tot een kegelvorm.
  • Haal de folie weg.
  • Rol het boompje door de fijngesnipperde peterselie.
  • Versier met granaatappelpitjes en amandelstiften.

TIP:

Neem een pot van 500 ml inhoud (potten waar bij de traiteur bv verse soep in wordt verkocht) met deksel. Zet het boompje op het deksel en zet de pot er over heen. Zo kan je de het boompje op voorhand maken en in de koelkast bewaren.
Rond het boompje heb ik een cirkel gemaakt van peterseliepoeder, door eerst een omgekeerd kommetje op de plank te zetten en dan het poeder met een fijn zeefje rond het kommetje te stuiven.

Peterseliepoeder: versnipperd een handvol krulpeterselie en leg die op een microgolfbestendig bord. Zet de microgolf op wattage 850. Droog de peterselie per 30 sec tot hij helemaal licht aanvoelt en kurkdroog is. Verpulver de peterselie en wrijf hem door een fijn zeefje. Je peterseliepoeder is nu klaar.

Reacties