Zwarte Woud taartjes

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van individuele taartjes! Deze Zwarte Woud taartjes bijvoorbeeld! Het recept is goed voor 3 stuks en soms is dat alles wat je nodig hebt. Er kruipt wat tijd in (omdat ik ook de kersenconfituur zelf maak), maar dan heb je ook wat. Laat het je alleszins niet tegenhouden om er aan te beginnen.

Wat hebben we nodig:

  • 75 gr kersen, gewassen, van de steeltjes ontdaan en ontpit
  • geleisuiker (volg het advies op de verpakking van jouw geleisuiker om te weten hoeveel suiker je nodig hebt voor de hoeveelheid fruit)
  • 115 gr boerenboter, zacht maar niet gesmolten
  • 115 gr fijne griessuiker
  • 115 gr ei (2 grote eieren)
  • 115 gr zelfrijzende bloem
  • 3 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 25 gr pure cacao
  • 100 gr boerenboter, zacht maar niet gesmolten
  • 75 gr bloemsuiker
  • 15 gr pure cacao
  • 75 gr kruimels van de cake
  • 125 ml slagroom
  • 3 extra kersen

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de kersen kleiner en doe ze in een pannetje met de suiker. Breng aan de kook en laat de confituur goed doorkoken volgens de aanwijzingen op de verpakking van jouw geleisuiker.
  • Giet de confituur in een proper bokaaltje en laat ze afkoelen. Er is voldoende confituur om er ook later nog van te genieten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed 2 springvormen van 20cm diameter met bakpapier en vet de bodem en zijkanten in.
  • Bevestig de K-klopper aan de Kenwood en klop de boter heel zacht en romig.
  • Voeg de suiker toe en klop verder op tot de suiker volledig opgenomen is door de boter en de boter zijdezacht is. Schraap af en toe de boter van de randen van de kom weer naar beneden.
  • Voeg de eieren toe en klop romig.
  • Zeef de zelfrijzende bloem met het bakpoeder, zout en het cacaopoeder boven de botermengeling.
  • Klop alles door elkaar.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee vormen en strijk glad.
  • Bak de cakes 20 - 25 min of tot een satéstok er proper uit komt.
  • Laat de cakes afkoelen in de vorm gedurende 5 min. Ontvorm daarna de cakes en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  • Met een ronde uitsteekvorm van 7cm, steek je 9 rondjes uit de cakes. De rest van de cake maal je fijn in de keukenrobot en zet je apart.
  • Maak nu de boterroom: klop de boter romig en zacht met de K-klopper. Zeef de bloemsuiker met de cacao en klop alles door elkaar tot een zeer zacht en romig mengsel.
  • Breng de boterroom over in een spuitzak met een rond spuitmondje.
  • Spuit een cirkel boterroom op 6 cirkels cake.
  • In het middel van de boterroom lepel je wat kersenconfituur.
  • Zet op elke bodem een tweede cirkel cake met boterroom en kersenconfituur.
  • Werk af met de derde cirkel.
  • Zet de taartjes nu 30 min in de koelkast om op te stijven.
  • Smeer de zijkanten van de taartjes af met boterroom.
  • Rol de zijkanten door de kruimels cake die je daarnet gemaakt hebt.
  • Zet de taartjes op een taartschaal.
  • Klop de slagroom op. Ik gebruik hier geen suiker voor, om de zoetigheid van de taartjes wat te breken.
  • Breng de slagroom over in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Spuit een cirkel slagroom op elk taartje.
  • Schep in het midden nog wat extra kersenconfituur en werk af met een kers.

TIP:

Ik heb de taartjes nog versierd met bloemetjes van komkommerkruid (bernagie) uit onze tuin. Deze bloemetjes zijn perfect eetbaar.
Heb je nog boterroom en cake kruimels over? Maak bolletjes boterroom en rol ze door de kruimels. Laat ze opstijven in de koelkast. Je kan deze cake pops ook invriezen.
Je kan de taartjes ook door chocoladeschilfers rollen. Ik vond dat een beetje zonde, gezien ik nog redelijk wat kruimels cake over had.


Reacties