Risotto van tomaat
Maak jij wel eens risotto? Ik vind dat zo'n comfort food waar je echt gelukkig van wordt.
Deze versie met kerstomaatjes is altijd lekker. Vergeet niet om voor jezelf een glaasje wijn in te schenken, het hoort er gewoon bij.
Wat hebben we nodig:
- 1 blik tomatenblokjes van een goed merk
- 1 l groentebouillon (versgemaakt als het kan)
- klontje boter
- olijfolie
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en fijngesnipperd
- 1 tak oregano, de blaadjes enkel
- 250 gr risotto rijst
- 50 ml witte wijn
- 300 gr rode kerstomaatjes, gewassen en doorgesneden
- extra oreganoblaadjes
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas, vers geraspt
- peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
- Mix de tomatenblokjes met de bouillon in een blender en verwarm die dan samen op het vuur.
- Laat een klontje boter warm worden met een scheutje olijfolie in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit het sjalotje glazig.
- Voeg de knoflook en de oregano toe en meng om.
- Voeg de rijst toe en meng goed tot alle rijstkorreltjes een laagje vetstof gekregen hebben.
- Blus de rijst met de wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Voeg een flinke pollepel van de bouillon met tomaat toe en laat de rijst het vocht opnemen.
- Voeg pas een nieuwe pollepel bouillon toe eens de vorige opgenomen is.
- Als er nog een halve pot bouillon over is, wordt het tijd om de tomaatjes toe te voegen aan de risotto.
- Ga veder met het toevoegen van de warme bouillon tot die allemaal op is. De risotto moet nu gaar zijn.
- Roer extra oreganoblaadjes door de rijst en werk af met de vers geraspte Parmezaanse kaas en een draai van de pepermolen.
TIP:
Maak je zelf je tomatensaus? Zoveel te beter, gebruik die dan in combi met de bouillon.
Reacties