Vongole
Foto Cathy Van de Moortele |
Niet met pasta deze keer, maar gewoon met brood (zo kan je meer schelpjes eten).
Wat hebben we nodig:
- 2 netjes venusschelpen (1 kg per netje)
- zout
- knoflook chili olie
- platte peterselie, fijngesnipperd
- 1/2 rode paprika, in fijne brunoise gesneden
- 75 ml witte wijn
- peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
- Was de schelpen goed in gezouten water. Spoel ze meerdere keren en zet ze aan de kant in een vergiet. Kapotte schelpen gooi je weg.
- In een zware pot, type Le Creuset, laat je een flinke scheut knoflook chili olie goed warm worden.
- Strooi de peterselie en rode paprika in de olie en fruit die even mee. Pas op dat het niet begint te kleuren.
- Giet de wijn in de pot en warm hem mee op.
- Leg de schelpjes in de pan.
- Warm de schelpjes nu door op hoge temperatuur, onder deksel.
- De schelpjes zijn klaar wanneer ze open zijn.
- Kruid af met peper en zout.
- Serveer de schelpjes met brood en de jus.
TIP:
In Sluis heb je de viswinkel van Fieret's, gekend bij elke bezoeker van deze stad. Het is er aanschuiven en je moet snel en alert zijn, zodat je beurt niet voorbijgaat. Geniet van wat ze in huis hebben. Verser dan vers! Open van maandag tem zaterdag, van 8:00 - 17:00.
Reacties