Roomijs van aardbei en framboos
Foto Cathy Van de Moortele |
Hou jij ook zo van rood fruit? Ik kijk altijd uit naar het seizoen van onze Belgische aardbeien en natuurlijk ook naar de frambozen uit eigen tuin. We hebben een struik geplant die heerlijke frambozen opbrengt, zonder doornen aan de takken. Niemand die klaagt wanneer ze frambozen moeten plukken, toch?
Nu ik een ijsmachine in huis gehaald heb, zal er hier wat vaker roomijs op het menu staan. Ik maak geen te grote hoeveelheden, want geef toe: ijs dat vers gedraaid is, is zoveel beter dan ijs dat uit de vriezer komt..
Wat hebben we nodig:
- 300 gr aardbeien, gewassen en van het kroontje ontdaan
- 200 gr frambozen, gespoeld en uitgelekt
- 200 gr fijne griessuiker
- 200 ml slagroom
- 40 ml water
- sap van 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
- Snij de aardbeien kleiner en doe ze samen met de frambozen in de kan van de blender (of gebruik een staafmixer).
- Mix het fruit glad.
- Voeg de suiker, slagroom, het water en het citroensap toe.
- Mix alles glad.
- Giet door een fijne zeef, zodat de pitjes van de frambozen eruit gezeefd worden.
- Volg de instructies op jouw ijsmachine.
- Draai het ijs tot het mooi stevig is. Mijn toestel stopt wanneer het ijs klaar is.
- Geniet!
TIP:
Wil je er graag een aardbeicoulis bij? Mix dan 250 gr schoongemaakte aardbeien glad met 2 eetlepels bloemsuiker en het sap van 1/4 citroen. Zeef de coulis en giet over in een schoon flesje. Bewaar in de koelkast.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties