Maltagliati met spinazie en tomaat

Foto Cathy Van de Moortele

Mal-ta-lie-jaa-ti, zo spreek je het uit. Ik had voldoende maltagliati om er nog een tweede gerecht mee te maken (of misschien had ik er met opzet wat meer voorzien, als excuus om nog eens pasta op tafel te zetten). Ik ben een echte pastaholic (ik eet ook wel heel graag alle aardappelbereidingen, zolang het maar niet gewone, gekookte aardappelen zijn) en zoals jullie al gemerkt hebben, komt pasta hier heel vaak op het menu te staan, soms wel 2x per dag (voor mij dan). 
Spinazie is zo lekker en ook nog eens goed voor je. De combinatie spinazie-tomaat is gewoon een klassieker. En met deze maltagliati erbij: top!

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 kleine sjalot, gepeld en gehalveerd en in repen gesneden
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • zout
  • 100 gr vers gemaakte maltagliati pasta
  • 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 handenvol verse, jonge spinazie, gewassen
  • 30 gr blanke hazelnoten
  • peper van de molen
  • oregano
  • 40 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Warm een diepe hapjespan op.
  • Laat een flinke scheut olijfolie goed warm worden in de pan.
  • Fruit de sjalotreepjes glazig en doe de pijpajuintjes er bij.
  • Kruid met zout.
  • Zet een grote pot met gezouten water op het vuur en breng die aan de kook.
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Voeg de tomaatjes toe aan de pan en laat ze wat zachter worden.
  • Strooi de spinazie over de tomaatjes en roer goed om. Laat de spinazie slinken.
  • Rooster de hazelnoten in een droog pannetje tot het geurig ruikt. Hak ze grof.
  • Kruid de saus met peper en zout.
  • Schep de al dente pasta uit de pot en voeg die toe aan de hapjespan, samen met een pollepel pastakookvocht. Laat de pasta nog even verder garen in de saus.
  • Meng de oregano met een flinke scheut olijfolie en giet dit over je pastagerecht. Schep om.
  • Werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas en de gehakte hazelnoot.

TIP:

Heb je geen maltagliati pasta? Je hebt vast nog wel een doos met enkele overgebleven lasagnebladen in de kast? Breek die in ongelijke stukken en je hebt maltagliati!

Reacties