Kipsalade op avocado toast

Foto Cathy Van de Moortele

Heb je een kip aan het spit gekocht en niet alles op gekregen? Ideaal voor een avocado toast met kipsalade. Haal eens pancetta per carbonara in huis ipv het spek dat we meestal mee brengen. 

Wat hebben we nodig:

  • 120 gr pancetta per carbonara
  • 50 ml water
  • 165 gr gegaarde kip
  • 20 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en fijngesnipperd
  • 40 gr groene selder, in fijne brunoise gesneden
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 70 gr mayonaise
  • 35 gr mosterd
  • snuif zoet paprikapoeder
  • peper van de molen
  • zout
  • snuif lookpoeder
  • snuif uienpoeder
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • olijfolie
  • 2 dikke sneden brood
  • 1 avocado, ready to eat
  • Maldon zoutvlokjes
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de pancetta met het water in een braadpan en zet die op een medium vuur.
  • Het water zal de pancetta garen zonder dat hij aanbakt en hij zal ook de stukjes pancetta van elkaar losmaken. Eens het water verdampt is, zal de pancetta verder garen in het spekvet en mooi bruin en krokant worden.
  • Schep de pancetta in een metalen zeefje boven een glazen kommetje en laat hem uitlekken. Het spekvet hou je apart voor straks.
  • Doe de kip in de keukenrobot en pulseer tot je kip net niet helemaal fijn is. 
  • Doe de kip in een kom en voeg de zongedroogde tomaat, selder, pijpajuin en de uitgelekte pancetta toe.
  • Meng de mayo met de mosterd en kruid met zoet paprikapoeder, peper, zout, lookpoeder, uienpoeder en verse peterselie. Roer deze dressing door de salade.
  • Doe het spekvet weer in de pan en warm het op.
  • Bak de sneden brood aan beide zijden in het spekvet.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en trek het vel van beide helften.
  • Snij de avocadohelften in fijne plakjes en beleg er de toast mee.
  • Kruid met zoutvlokjes.
  • Schep de kipsalade over de toast. Er mag wat naast vallen ook, op je bord. Strooi wat Aleppo peper over de salade. Geef een vork bij de toast en geniet.

TIP:

Als je niet houdt van zongedroogde tomaatjes, vervang ze dan door blokjes verse tomaat (ontpit).
Om fijne brunoise van selder te snijden, snij je de stelen eerst in lange repen en daarna in fijne blokjes.
Aleppo peper (pul biber) zijn gedroogde paprikavlokjes, niet te pittig. Je kan ze kopen bij elke Turkse supermarkt.
 


Reacties