Krokante zalm met romige dillesaus

Foto Cathy Van de Moortele

Hoe lekker kan een stukje vis zijn? Vandaag eten we krokant gebakken zalm, met een korstje waar je alleen maar blij van kan worden. Iets krokant en iets zacht en romig: laat dat de saus zijn. Ik serveer er een nieuw aardappeltje bij, want die zijn nu op hun best.

Wat hebben we nodig:

  • 2 zalmfilets
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • olijfolie
  • 1 klein sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 125 ml melk
  • 125 ml room
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 koffielepel maïzena
  • 1 koffielepel water, koud
  • verse dille, gesnipperd (of gedroogde dille), naar smaak

Hoe gaan we te werk:

  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid ze aan beide zijden met peper en zout.
  • Zet een antikleefpan op het vuur en laat ze goed warm worden.
  • Doe wat olijfolie in de pan en laat die ook goed warm worden.
  • Leg de zalmfilets in de pan en laat ze aan één zijde mooi bakken (3-4 min). 
  • Draai de filets om en bak de andere kant.
  • Met een tang leg je de filets op hun zijde en daarna de andere zijde, zodat de 4 kanten mooi gebakken zijn.
  • Hou de vis warm.
  • Ondertussen zet je een pannetje op het vuur en laat je daarin wat olijfolie warm worden.
  • Fruit het sjalotje glazig.
  • Voeg de melk en de room toe en warm goed door.
  • Verkruimel het bouillonblokje in de saus en roer goed los.
  • Kruid met peper en zout.
  • Los de maïzena op in water.
  • Voeg het maïzenapapje toe aan de hete saus en warm nog even goed door.
  • Roer de dille door de saus.
  • Schep op elk bord een flinke lepel van de saus en leg er de zalmfilets op.

TIP:

Verwarm je borden voor, dat is altijd een pluspunt.

Reacties