Pasta met Cajun scampi in roomsaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Zijn scampi ook jouw go-to-ingrediënt wanneer je niet echt weet wat klaargemaakt? Ze zijn snel ontdooid en in een mum van tijd heb je iets lekker op tafel.
We gaan de scampi deze keer een cajun toets geven: lekker veel kruiden, een beetje pittig en uiteraard met room. Kies de pasta van jouw smaak (of wat er in je voorraadkast zit).
Wat hebben we nodig:
- 500 gr scampi, ontdooid, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
- peper van de molen
- zout
- snuif lookpoeder
- snuif uienpoeder
- snuif gerookt paprikapoeder (pimenton de la Vera)
- snuifje cayennepeper (als je het graag pittig hebt)
- gedroogde peterselie
- gedroogde oregano
- olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld en geperst
- 2 eetlepels tomatenpuree van een goed merk
- 50 ml witte wijn
- pasta voor 2 personen (200 gr)
- 250 ml room
- chilivlokjes naar smaak
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Doe de ontdooide scampi in een kom.
- Meng alle kruiden samen en strooi ze over de scampi. Meng goed.
- Laat de scampi minstens10 min marineren (langer mag ook).
- Laat een diepe hapjespan goed warm worden op het vuur.
- Voeg een scheutje olijfolie toe en warm die mee op.
- Bak de scampi krokant aan beide zijden en haal ze daarna uit de pan.
- Ondertussen zet je een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en breng je die aan de kook.
- Kook de pasta al dente.
- In de hapjespan fruit je het uitje glazig.
- Voeg de knoflook toe en laat die even mee fruiten.
- Roer de tomatenpuree onder de uitjes en gaar ze even mee.
- Blus met de witte wijn.
- Laat de wijn praktisch uitkoken.
- Voeg de al dente pasta, een pollepel van het pastakookvocht en de scampi toe.
- Roer goed om.
- Giet de room bij het pastagerecht en warm nog even goed door.
- Werk af met chili en verse peterselie.
TIP:
Liever geen getomatteerde saus? Laat de tomatenpuree dan weg.
Reacties