Pasta met witte vis en kerstomaatjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Waarom heb ik hier nooit eerder aan gedacht? Geen idee, maar ik weet wel dat ik deze pasta nog wel eens zal maken (al weten we allebei dat de kans er niet echt in zit, omdat ik zelden 2x hetzelfde recept klaar maak).
Neem een witte, stevige vis zonder graten. Ik heb zelf gekozen voor pladijsfilet en dat was prima.
Wat hebben we nodig:
- pasta voor 1 pers
- olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- zout
- 10 kerstomaatjes, gehalveerd
- enkele chilivlokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 filet witte vis
- 50 ml witte wijn
- enkele basilicumblaadjes, gescheurd
Hoe gaan we te werk:
- Zet een pot met gezouten water op het fornuis en breng die aan de kook.
- Voeg de pasta toe.
- Ondertussen zet je een diepe hapjespan op het vuur en je warmt die op.
- Laat wat olijfolie warm worden in de hapjespan en fruit de uisnippers tot ze glazig zijn.
- Voeg de kerstomaatjes toe en kruid met zout. Laat de tomaatjes wat zachter worden en kruid met chilivlokjes.
- Roer de tomatenpuree door de uien en tomaatjes en maak een plaatsje in het midden om de vis te bakken.
- Bak de vis op één kant.
- Blus met witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Schep de al dente pasta uit het water en voeg hem toe aan de hapjespan, samen met een pollepel van het pastakookvocht. Dit zal helpen om een lekkere saus te maken en die mooi te doen glanzen. De pasta zal ook nog even verder garen in dit kookvocht.
- Werk af met de basilicum.
TIP:
Neem een stevige, witte vis, zonder graten. Je bakt de vis op één kant en tijdens het verder garen, valt hij in stukjes uit elkaar.
Reacties