Tonijnburgertjes

Foto Cathy Van de Moortele

Gezien jullie zo verrast waren door de pureeburgertjes, maken we er vandaag een variant op. Dit is het soort eten dat ik graag maak, wanneer ik te lui ben om boodschappen te doen. Aardappelen en blikken tonijn heb ik sowieso in huis, net als eieren en uien. Makkelijker kan het niet!

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr aardappelen, goed gewassen
  • 150 gr tonijn natuur op olie, uitgelekt gewicht
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • 1/3 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Stoom de aardappelen tot ze heel gaar zijn.
  • Laat ze even afkoelen en trek er dan de schilletjes af.
  • Duw de aardappelen door een pureeknijper of plet ze fijn.
  • Meng de tonijn met de peterselie en de eieren.
  • Laat een koffielepel olijfolie warm worden in een klein pannetje en fruit de uisnippertjes glazig.
  • Meng de gepureerde aardappelen door de tonijn en voeg ook de gefruite uitjes toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Vet je handen lichtjes in met olijfolie om de burgertjes te kunnen vormen.
  • Bak de burgertjes in olijfolie tot ze aan beide kanten mooi gekleurd zijn.

TIP:

Je kan deze burgers zo groot of klein maken als je zelf wilt. Misschien maak je ze groot genoeg om ze tussen een broodje te serveren? Of je wilt ze net kleiner, om ze mee te nemen in je lunchbox?
Serveer de burgertjes met zelfgemaakte tartaar.

Reacties