Hummus van avocado en tuinbonen

Foto Cathy Van de Moortele

Er zijn weer verse tuinbonen te verkrijgen! Mijn avocado was net etensklaar en ik heb beide gecombineerd. Vergeet niet om je gekookte tuinboontjes nogmaals te doppen, zodat de taaie velletjes er af zijn.

Wat hebben we nodig:

  • 75 gr gedopte tuinbonen
  • zout
  • 1 rijpe avocado, ontpit en gepeld
  • citroensap naar smaak
  • bieslook, gesnipperd
  • peper van de molen
  • zout
  • olijfolie

Hoe gaan we te werk:

  • Kook de gedopte tuinbonen 1 min in gezouten water.
  • Spoel ze onder koud stromend water en pel de witte velletjes er af.
  • Kook de gepelde tuinboontjes nogmaals 1 min, zodat ze goed zacht zijn.
  • Snij de avocado in stukken en doe hem samen met wat citroensap, 3/4 van de tuinboontjes, de bieslook, in de keukenrobot. Cutter alles glad. Voeg een scheutje olijfolie toe om het nog gladder te maken. Mix zeker lang genoeg.
  • Kruid met peper en zout.
  • Breng de hummus over in een kommetje en strooi er de rest van de tuinbonen over.
  • Werk af met extra bieslook.
  • Serveer met krokant brood of broodstokjes.

TIP:

Tuinbonen kan je niet het hele jaar door kopen. Profiteer van het seizoen en haal ze eens in huis.

Reacties