Aspergesoep

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hoop dat je alle schillen en afsnijdsels van je witte asperges opgespaard hebt in de vriezer? Ben je er klaar voor? We gaan aspergesoep maken! Vergeet niet om ook croûtontjes te bakken, ze horen er gewoon bij.

Wat hebben we nodig:

  • 6 asperges, geschild en gegaard 
  • 600 gr schillen en afsnijdsels van witte asperges
  • 500 ml (versgemaakte) kippenbouillon
  • 1.5 l water
  • peper van de molen
  • zout
  • 150 ml room
  • 2 eierdooiers

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de kopjes van de asperges en hou ze apart.
  • Pureer de asperges helemaal glad. Voeg wat water toe indien nodig, om het mixen makkelijker te maken.
  • Doe de schillen en de afsnijdsels in een soeppot en giet er de bouillon en het water bij.
  • Breng het geheel aan de kook, verminder de warmte naar medium, zet een deksel schuin op de pot en laat 30 min sudderen.
  • Zeef het vocht en mix het vocht met de aspergepuree die we eerder gemaakt hebben.
  • Giet alles weer in de soeppot en breng opnieuw aan de kook.
  • Laat de soep nu verder inkoken zonder deksel, tot ze iets dikker en smaakvoller is.
  • Kruid met peper en zout.
  • Klop de room los met de eierdooiers. 
  • Voeg wat van de warme soep toe aan deze liaison en roer goed los.
  • Je kan de liaison nu zonder problemen toevoegen aan de soep.
  • Laat de soep nu niet meer koken, anders gaat ze schiften.
  • Serveer de soep in diepe kommen en werk af met wat groen en croûtons.

TIP:

Er zijn verschillende categorieën asperges. De AA worden het meest verkocht, samen met de soepasperges. Je kan ook gebroken asperges vragen om soep van te maken. 


Reacties