Gebakken kippenbillen met honing mosterd
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik hou van gebakken kip, een krokant velletje, tijd om te garen in de oven. Het scherpe van de mosterd, het zoete van de honing, de punch van het citroensap en de hitte van de rode peper. Heerlijk!
Wat hebben we nodig:
- 2 kippenbillen, drooggedept
- olijfolie
- peper van de molen
- zout
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel graantjesmosterd
- 1 eetlepel gewone mosterd
- 2 eetlepels vloeibare, donkere honing
- sap van 1 citroen
- 3 tenen knoflook, gepeld en geperst
- Aleppo peper (pul biber in de Turkse supermarkt)
Hoe gaan we te werk:
- Wrijf de kippenbillen in met wat olijfolie en kruid ze aan beide zijden met peper en zout.
- In een ziploc zak meng je de olie met de twee soorten mosterd, de honing, het citroensap, de knoflook en Aleppo peper naar smaak. Kneed het zakje goed en leg er dan de kippenbillen in.
- Kneed de marinade goed door de kip. Doordat dit in een zakje gebeurt, worden je handen niet vies.
- Laat de kip 30 min in het zakje marineren.
- Verwarm de oven voor op 220°C en zet een ovenschaal klaar waar de billen mooi inpassen zonder dat ze tegen elkaar liggen.
- Haal de kip met een tang uit de zak en leg ze in de ovenschaal. Giet de rest van de marinade over de kip. Leg gerust de uitgeperste citroenen tussen de kippenbillen voor extra smaak.
- Bak de kippenbillen 45 - 50 min. Draai ze halverwege eens om, zodat de andere kant ook een mooi kleurtje krijgt.
TIP:
Je kan de kip het eerste half uur afdekken met aluminiumfolie in de oven zodat ze niet te donker wordt.
Reacties