Baileys Strawberry & Cream chocomousse
Foto Cathy Van de Moortele |
Kunnen we meteen doorgaan naar het beste deel, het dessert?
Soms heb je van die dagen waarop je totaal geen zin hebt in brood of een warme maaltijd, maar enkel trek in zoetigheid. Dit kan wel eens zo'n dag zijn...
Wat hebben we nodig:
- 130 gr eiwit (4 eiwitten), op kamertemperatuur
- 150 gr fijne griessuiker
- 120 ml slagroom
- 120 ml Baileys Strawberry & Cream
- 175 gr pure chocolade callets
- 1 eierdooier
- 10 gr boter
- 200 ml slagroom
- bloemsuiker naar smaak
- aardbeien
- verse munt
Hoe gaan we te werk:
- Klop de eiwitten half op.
- Voeg de suiker in 3x toe en klop telkens goed op tot je een glanzende meringue bekomt. Klop de eiwitten niet te droog.
- Verwarm de slagroom met de Baileys tot net onder het kookpunt.
- Giet deze warme vloeistof over de chocolade callets en wacht enkele minuten. Roer daarna goed door met een spateltje.
- Roer ook de eierdooier en de boter door de gesmolten chocolade.
- Voeg een flinke eetlepel meringue toe aan de chocolade en klop goed los met een garde.
- Giet de chocolade nu in de kom van de Kenwood, bij de meringue en meng voorzichtig door elkaar met een spatel.
- Verdeel de mousse over 6 glazen.
- Laat de chocomousse opstijven in de koelkast (maak hem gerust daags voordien).
- Klop de slagroom op tot hij half stijf is.
- Voeg naar smaak bloemsuiker toe en klop verder op tot de gewenste consistentie.
- Werk de mousse af met toefjes slagroom, vers gesneden aardbeien en blaadjes munt.
TIP:
Liever de gewone Baileys of een ander koffielikeur? Geen enkel probleem, zelfde manier van werken, zelfde hoeveelheden.
Reacties