Risotto van Griekse pasta

Foto Cathy Van de Moortele

De koelkast is weer blij met alle bokalen zelfgemaakte kippenbouillon. Ideaal voor de risotto die ik voor ogen had! Ik had net Griekse pasta (orzo) gekocht en vond het wel leuk om hier een risotto mee te maken. Beetje groentjes erbij en als verrassing: geroosterde amandelstiften! Heerlijk vind ik dat, zo'n krokante beet in de risotto!

Wat hebben we nodig:

  • 60 gr boter
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 kleine wortel, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 selderstengel, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 50 gr diepvrieserwtjes (hoeven niet te ontdooien)
  • peper van de molen
  • zout
  • verse thijm, gerist
  • 1 teen knoflook, gepeld en geperst
  • 150 gr Griekse pasta
  • 60 ml witte wijn
  • 500 ml verse kippenbouillon, warm
  • 40 gr amandelstiften, geroosterd in een droog pannetje
  • verse platte peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat de boter smelten in een pot met zware bodem, type Le Creuset.
  • Fruit de ui aan met de wortel en selder. Laat ze wat zachter worden zonder te kleuren.
  • Voeg de erwtjes toe.
  • Kruid met peper, zout, thijm en look.
  • Roer de Griekse pasta onder de groentjes, zodat elke korrel wat boter krijgt.
  • Blus met de witte wijn. Laat de wijn praktisch uitkoken.
  • Voeg een pollepel warme bouillon toe en roer om.
  • Voeg pas extra bouillon toe wanneer de vorige helemaal is opgenomen.
  • Wanneer de risotto bijna klaar is, meng je de geroosterde amandelstiftjes onder de risotto.
  • Werk af met peterselie.

TIP:

Je hebt mogelijks niet alle bouillon nodig. Proef af en toe om de gaarheid van de pasta te testen.
Blijft de pasta aan de pan kleven? Zet de pan dan even van het vuur en blijf roeren tot hij weer loskomt. 




Reacties